1 Σεπ 2011

Νέα Πρόστιμα του ΕΦΕΤ στην ΑΜΘ - 1 τόνος ακατάλληλων τυριών στην Χρυσούπολη

Πρόστιμα σε 4 επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ επέβαλλε ο ΕΦΕΤ μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε. Τα συνολικά πρόστιμα ανέρχονται σε € 327.000 σε βάρος 66 επιχειρήσεων ενώ ειδικότερα στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. τα πρόστιμα ανέρχονται σε 17.000 ευρώ. Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στον κλαδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανα την Ελλαδα, στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβασεις της κείμενης νομοθεσίας

Αναλυτικά στην Περιφέρεια τα 4 πρόστιμα αφορούν:



1) 7.000 Ευρώ στο πρατήριο πώλησης τυροκομικών του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗ στην οδό Σκρα 4 στη Χρυσούπολη γιατί διαπιστώθηκε έλειψη άδειας τεμαχισμού, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων, μη ασφαλή- ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα (1.145,5 κιλά τυριά) με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας και χωρίς επισημάνσεις.

2) Πρόστιμο 4.000 ευρώ στο εμφιαλωτήριο νερού ΜΑΜΜΗΣ Ι & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στο 14ο χλμ Δράμας – Αγ Αθανασίου, όπου διαπιστώθηκε νερό μη κανονικό ως προς την επισήμανση – μη σύμφωνο με τη νομοθεσία ως προς την περιμετρική τιμή των ολικών καλλιεργήσιμων μικροοργανισμών – μη ασφαλές.

3) Πρόστιμο 4.000 ευρώ στην επιχείρηση αντιπροσωπείας μαγιών – αλεύρων – ηλεκτροικών συσκευών με την επωνυμία ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ  που εδρεύει στην οδό Ορφεώς 47 στην Κομοτηνή, καθώς διαπιστώθηκαν 350 κιλά ζύμη αρτοποιίας, τα οποία κρίθηκαν μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και κατασχέθηκαν.

4) Πρόστιμο 2.000 ευρώ στο κατάστημα ξηρών καρπών-ζαχαρωδών προϊόντων του ΙΜΠΡΑΗΜ ΜΕΧΜΕΤ του ΣΑΜΠΡΗ που εδρεύει στην οδό Ηπείρου 15 στην Κομοτηνή. Διαπιστώθηκαν μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωη τρόφιμα (9,5 κιλά φύλλα μπακλαβά χωρίς επισημάνσεις) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

πηγή:xanthipress