19 Φεβ 2012

Δόξα Δράμας : Πικρή ήττα στην Κέρκυρα!


Ντέρμπι ουραγών στην Κέρκυρα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε την Δόξα Δράμας για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι δύο χειρότερες επιθέσεις της κατηγορίας συγκρούστηκαν με στόχο τη νίκη που θα τις κρατούσε ζωντανές στη μάχη της παραμονής, με τους γηπεδούχους να χαμογελούν στο τέλος και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ιωάννου και Γκουστάβο έφτασαν στη νίκη 3-1 και έπιασαν Παναιτωλικό και ΠΑΣ στους 18 βαθμούς.



Επιθετικά η Κέρκυρα
Ο Γκράθια ήθελε από το ξεκίνημα η ομάδα του να πιέσει και αποφάσισε να παρατάξει άκρως επιθετικογενές σχήμα. Ο Γκαλίνοβιτς έκατσε κάτω από τα δοκάρια, με τον Γκουστάβο να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κοντοδήμο στο αριστερό, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Βενέτης και Μαϊστόροβιτς. Σε ρόλο αμυντικού μέσου αγωνίστηκαν οι Οσμάν και Ερίθε, ενώ μπροστά τους ως επιτελικός μέσος ο Γραμμόζης. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ιωάννου, ενώ είχε για στηρίγματα τους Αγρίτης από αριστερά και Καλλαντζή από δεξιά.

Με στόχο το μηδέν
Ο Μάκης Κατσαβάκης είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών και παρέταξε την ομάδα του με στόχο αρχικά να κρατήσει το μηδέν και να προσπαθήσει να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Σέρεμετ ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Γκαρακλίδη, Βέρτζο, Τριποτσέρη και Γελαδάρη από τα δεξιά προς τα αριστερά. Λίμα και Σικαλιάς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι των Δραμινών, ενώ Αραβίδης και Αγτζίδης στα άκρα της μεσαίας γραμμής (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Ο Κυβελίδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Κάπελ είχε πιο ελεύθερο ρόλο.

Δυνατά οι «Φαίακες»
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυνατά και να πιέζουν για το γκολ από το 1'. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, ενώ δυσκολεύονταν πολύ στο να κρατήσουν την μπάλα και να ελέγξουν τον ρυθμό. Στο 7' οι «Φαίακες» έφτασαν στο γκολ με τον Ιωάννου, όμως σωστά δεν μέτρησε ποτέ, καθώς όταν ο Αγρίτης βρήκε την μπάλα ο μέσος της Κέρκυρας ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 13' ο Ζιάμπαρης πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Βενέτη στην αναγκαστική αλλαγή για τον Γκράθια, ενώ στο 16' ο Γραμμόζης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, όμως ο Σέρεμετ μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του.

Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό, συνέχισαν να πιέζουν και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 20'. Ο Γκουστάβο έκανε εξαιρετική δουλειά από τα δεξιά, προσπάθησε να βγάλει την σέντρα και ο Γελαδάρης άπλωσε το χέρι του για να ανακόψει την πορεία της μπάλας, κάνοντας πέναλτι. Ο αμυντικός της Δόξας αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και ο Ιωάννου που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε για το 1-0. Οι Δραμινοί συνέχισαν να έχουν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο στους αντιπάλους τους και να απειλούνται ελάχιστα. Μετά το 30' οι παίκτες του Γκράθια ανέβασαν και πάλι στροφές και άρχισαν να πιέζουν και για δεύτερο γκολ.

Τη... γλίτωσε η Δόξα
Στο 38' ο Ερίθε έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, όμως ο Σέρεμετ δεν αιφνιδιάστηκε, ενώ στο 40' οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο μέρος, όταν ο μακρινό σουτ του Αραβίδη πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις του ημίχρονο ο Ιωάννου έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του και να τελειώσει το παιχνίδι.

Ο Γκουστάβο έβγαλε την σέντρα, ο Αγρίτης έκανε την πρώτη κεφαλιά και με τον Σέρεμετ εξουδετερωμένο, ο Ιωάννου δεν μπόρεσε από το... μισό μέτρο να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία με κεφαλιά! Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Κέρκυρα να προηγείται 1-0.

Μοιραίος ο Γελαδάρης, ωραίος ο Ιωάννου!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με την Κέρκυρα να πιέζει, όμως αυτή τη φορά να φτάνει πιο γρήγορα στο γκολ. Στο 51' ο Γελαδάρης έκανε το λάθος και ο Ιωάννου με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το δεύτερό του γκολ στο παιχνίδι για το 2-0!

Οι παίκτες του Γκράθια ακολούθησαν την τακτική του πρώτου μέρους, έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους οι οποίοι σιγά-σιγά άρχισαν να πιέζουν για το γκολ. Οι αλλαγές του Κατσαβάκη βοήθησαν, με τον Κουμπρόγλου να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και τον Κυβελίδη να βγαίνει πίσω από την πλάτη της άμυνας και να κάνει το 2-1 στο 62'.

«Φωτιά» στο τέλος
Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι από την άλλη απείλησαν στην αντεπίθεση, κατάφεραν να κρατήσουν στην άμυνα και στο 75' σε μία από αυτές ο Γραμμόζης έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα και ο Αγρίτης με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 3-1. Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που οι «Φαίακες» πέτυχαν 3 γκολ και έδειξαν να καθαρίζουν το παιχνίδι.

Λίγο αργότερα, όμως, οι Δραμινοί τους έδειξαν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς ο Αραβίδης έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν έκανε την προβολή στην μικρή περιοχή, όμως με τον Γκαλίνοβιτς εξουδετερωμένο δεν κατάφερε προ κενής εστίας να σκοράρει, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Κροάτη γκολκίπερ!

Το παιχνίδι πήρε... φωτιά στο τελευταίο δεκάλτπο με τους παίκτες του Κατσαβάκη να έχουν βγει στην επίθεση, ψάχνοντας το γκολ και οι γηπεδούχοι έβρισκαν πολλούς κενούς χώρους. Αγρίτης και Μαρτίν έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την Κέρκυρα, ενώ ο Κυβελίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς με κεφαλιά στο 89'. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι «Φαίακες» έφτασαν στην πολύ σημαντική νίκη, με τα πράγματα να γίνονται όλο και πιο δύσκολα για την Δόξα.


Γήπεδο: ΕΑΚ

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μαγιάνης (Άρτας)

Παρατηρητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

4ος: Τσορτανίδης (Αχαΐας)

Καιρός: Καθαρός ουρανός

Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης (Ζιάμπαρης 13'), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Γραμμόζης, Οσμάν, Ερίθε, Καλαντζής, Ιωάννου (Μπάργκογλου 66') - (Μάρτιν 72').

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Γκαρακλίδης (Κουμπρόγλου 57'), Βέρτζος, Καπελ, Αγτζίδης (Ρούτσης 45'), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς (Κατσικογιάννης 78'), Κυβελίδης.

Σκόρερ: Κυβελίδης - Ιωάννου (18' πέναλτι, 51' σουτ), Αγρίτης (74' σουτ)

Κάρτες: Γελαδάρης (κίτρινη 17'), Γκουστάβο (κίτρινη 24')

gazzetta.gr, sport24.gr