16 Σεπ 2014

Δράμα: Άρπαξε 170.000 ευρώ από το ταμείο του Θεραπευτηρίου γιατί ήταν εθισμένη στον... τζόγο

Υπεξαίρεση ύψους 170.000 ευρώ σημειώθηκε από παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Α.Μ.Θ.) στην πόλη της Δράμας και ειδικότερα στο ταμείο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (Θ.Χ.Π.).


Την υπεξαίρεση ομολόγησε η ίδια η ταμίας του Θ.Χ.Π., μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας η πρόεδρος της διοίκησης του Κέντρου, με έδρα την Καβάλα, Μαρίνα Φιλιππίδου.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα υπεξαίρεσης χρημάτων από το Θ.Χ.Π. Δράμας, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο άλλος ένας υπάλληλος είχε υπεξαιρέσει από το ταμείο του παραρτήματος το ποσό των 40.000 ευρώ. Ο υπάλληλος εκείνος αντικαταστάθηκε στα καθήκοντά του από την 50χρονη υπάλληλο, η οποία και συνελήφθη προχθές με την ίδια κατηγορία.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Μαρίνα Φιλιππίδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι μετά το πρώτο περιστατικό υπεξαίρεσης, ο οικονομικός έλεγχος του Κέντρου γίνεται από την Καβάλα. «Στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου διαπιστώθηκε μεγάλο χρηματικό έλλειμμα. 

Όταν τέθηκε το θέμα στην ταμία, αυτή ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα εκλάπησαν. Κλήθηκε η ασφάλεια, η οποία όμως δεν διαπίστωσε καμία παραβίαση στο χρηματοκιβώτιο. Ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε, η υπάλληλος ομολόγησε πρώτα σε μένα και εν συνεχεία στην αστυνομία ότι η ίδια υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό που έλειπε από το χρηματοκιβώτιο» ανέφερε η κυρία Φιλιππίδου.

Η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κατάθεσε αγωγή σε βάρος της υπαλλήλου ώστε να διεκδικήσει τα χρήματα και να μην ζημιωθεί το ίδρυμα. Η υπάλληλος κλήθηκε ήδη σε απολογία από τη διοίκηση του ιδρύματος και την προσεχή Παρασκευή η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με πρόταση ποινής την επιβολή της οριστικής απόλυσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 50χρονη υπάλληλος φέρεται να είχε εθιστεί στα τυχερά παιχνίδια. Η υπάλληλος, μετά τη σύλληψή της, αφέθηκε ελεύθερη, ενώ θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων προσώπων.