17 Σεπ 2014

ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας: Εκπαίδευση μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας

Ολοκλήρωση έκθεσης φωτογραφίας «100 φωτογράφοι – 100 φωτογραφίες» του ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας.


Η εκπαίδευση μέσα από κάθε μορφή τέχνης δημιουργεί προϋποθέσεις αποτελεσματικής μάθησης καθώς αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη φαντασία των εκπαιδευόμενων, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της αντίληψης ότι ο πολιτισμός με τις διάφορες μορφές του δεν είναι αποκλεισμένος από την καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική, αλλά αντίθετα γίνεται μέρος της μαθησιακής διεργασίας και συντελεί στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των εκπαιδευομένων.

Το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας του ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας με τίτλο «100 Φωτογραφίες και 100 Φωτογράφοι», στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του οργανισμού ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Κατά τη περσινή εκπαιδευτική περίοδο υλοποιήθηκαν 13 τμήματα φωτογραφίας και επιμορφώθηκαν 160 δραμινοί συμπολίτες μας, των οποίων οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Το ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας θα συνεχίσει να προσφέρει και φέτος δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους τους ενήλικες, προάγοντας τις πολλαπλές διαστάσεις της διά βίου μάθησης.


Το ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», υλοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.