17 Δεκ 2014

Ο Γιάννης Σερβετάς παρουσίασε το ημερολόγιο του στη Δράμα

Γέλασαν με την ψυχή τους όσοι παρέστησαν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας όπου ο Γιάννης Σερβετάς παρουσίασε με απολαυστικό τρόπο το νέο του βιβλίο με τίτλο «Προσωπικό Ημερολόγιο – Ανεκδοτολόγιο 2015».Το ημερολόγιο του Γιάννη Σερβετά εκδίδεται για ένατη χρονιά φέτος και περιλαμβάνει – όπως όλα τα προηγούμενα- ανέκδοτα και ιστορίες του κόσμου. Όπως είπε και ο δημοφιλής παρουσιαστής «είναι ιστορίες που μου έχουν στείλει άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τις οποίες εγώ μεταλλάσω και τις βάζω στο ημερολόγιό μου».  


Ανεβαίνοντας στη σκηνή ο Γιάννης Σερβετάς ξετύλιξε όλο το ιστορικό που τον ώθησε να ξεκινήσει να γράφει το συγκεκριμένο ημερολόγιο εννέα χρόνια πριν, διηγούμενος ταυτόχρονα με τον χειμαρρώδη λόγο του, κωμικές καταστάσεις από την προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Όλα τα παραπάνω με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σαν μια παράσταση stand up comedy, μην αφήνοντας σε ησυχία κανέναν από το κοινό αφού ο διάλογος μαζί του ήταν συνεχής και γεμάτος ατάκες που προκαλούσαν άφθονο γέλιο. Μαζί του στη σκηνή ήταν και ο συνεργάτης του Βασίλης Δέλιος, ο οποίος ήταν επίσης απολαυστικός.

Η παρουσίαση του ημερολόγιου του Γιάννη Σερβετά έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ονειρούπολης» Δράμας για την οποία ο αγαπημένος παρουσιαστής είπε ότι: « η Ονειρούπολη τα κατάφερε και εδραιώθηκε, είναι το νούμερο ένα στην Ελλάδα με τεράστια διαφορά κι άλλοι ακολουθούν». Για το νέο έτος ευχήθηκε «υγεία και να γελάσουμε περισσότερο από πέρσι».

Στην Κεντρική Σκηνή της «Ονειρούπολης»

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στην Κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης». Η Δημοτική Χορωδία Λαγκαδά παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα από όλα τα μέρη του ελληνισμού. Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου Δράμας «Το Καρς», παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Η κυρά καλή και τα δώδεκα μήνας» σε ποντιακή διάλεκτο από τα παιδιά του Συλλόγου και στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς από τον Πόντο.



Το 26ο Νηπιαγωγείο Δράμας ανέβασε την θεατρική παράσταση «Η Μάγισσα Ανακατωσούρα» της Δραμινής συγγραφέα Όλγας Βλαχοπούλου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας» παρουσίασε κάλαντα και χορούς από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Θράκης με τις δύο παιδικές του ομάδες. Η ομάδα των μεγάλων χορευτών παρουσίασε χορούς από Κυκλάδες, Ανατ. Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αλιστράτης παρουσίασε κάλαντα, έθιμα και χορούς από τη Μακεδονία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους- Παρανεστίου «Ο Προφήτης Ηλίας» παρουσίασε χορούς από τον Πόντο. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία της ορχήστρας 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία μας ταξίδεψε στους δρόμους της μελοποιημένης ποίησης και του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, χαρίζοντας σε όλους μοναδικές στιγμές.

Δράσεις στα σπιτάκια

Στο Εργαστήρι του Άη Βασίλη- Ανακύκλωσης την Τρίτητα παιδιά δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με πηλό και διάφορα στολίδια, με την καθοδήγηση των δασκάλων και εθελοντών του κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης». Στο Σπιτάκι του Παραμυθιού, τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Δράμας διάβασαν παραμύθια και Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για μικρούς και μεγάλους.



Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων σχολείων την Τρίτη (16/12) την «Ονειρούπολη» επισκέφτηκαν περίπου 1000 μαθητές δημοτικών σχολείων αλλά και Λυκείων από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Ξάνθης.