16 Δεκ 2014

Συναυλία Νίνο στην Ονειρούπολη Δράμας» - Εκδηλώσεις

Ενθουσίασε ο Νίνο το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το βράδυ της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου την «Ονειρούπολη» για να παρακολουθήσει τη συναυλία του. Ο δημοφιλής τραγουδιστής ερμήνευσε παλαιότερες και πιο πρόσφατες επιτυχίες του ενώ ήταν μοναδική η επικοινωνία του με τον κόσμο. Όπως είπε ήταν η πρώτη φορά 


...που επισκέφτηκε την «Ονειρούπολη» και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το παραμυθένιο σκηνικό και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα.

Εκδηλώσεις στην Κεντρική σκηνή
Πριν από την συναυλία του Νίνο, το συγκρότημα ΧαλκοManiacs ταξίδεψε τους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» με ήχους διαφορετικούς που μόνο τα χάλκινα μπορούν.. Με διασκευές και ρεμίξ της pop με τη reggae αλλά και του ρεμπέτικου με τη rock κατάφεραν να ξεσηκώσουν όλους τους παρευρισκόμενους.



Το απόγευμα της Δευτέρας στην Κεντρική σκηνή οι Δημοτικές Χορωδίες Δήμου Λαγκαδά (Αναλήψεως και Κολχικού καθώς και η Ενοριακή Χορωδία Καλοχωρίου «ο Άγιος Μόδεστος») παρουσίασαν παραδοσιακά κάλαντα από όλα τα μέρη του ελληνισμού.

Παράλληλες Εκδηλώσεις - Εκθέσεις
Καθ’ όλη της διάρκεια της «Ονειρούπολης» Δράμας, λειτουργούν κάποιες ενδιαφέρουσες εκθέσεις και πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης αποδεικνύοντας ότι όλοι συμμετέχουν σε αυτή την ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

-Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου εξελίσσεται μία εγκατάσταση από την αίθουσα «Μελίνα» με θέμα: «Το ταξίδι μιας βαλίτσας» και συνεχίζεται στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Βαρβάρας, από τον εικαστικό Νικόλαο Φωτιάδη. Καθώς ο επισκέπτης διασχίζει το πάρκο μέσα από ειδικά διαμορφωμένες χρωματικές διαδρομές, στην ευρύτερη περιοχή του Μύλου, οι οποίες διαδρομές καθορίζονται από τους κορμούς των δένδρων που είναι περίτεχνα τυλιγμένοι με μάλλινες κλωστές διαφόρων χρωμάτων, σε ύψος έως και 2 μέτρα από το έδαφος, έχει την αίσθηση ότι κινείται σε ένα παραμυθένιο τόπο όπου κυριαρχούν τα χρώματα και τα σχήματα. Την παραμυθένια αυτή αίσθηση τονίζουν ακόμη πιο πολύ τα πολύχρωμα στολίδια που κρέμονται από τα κλαδιά των δένδρων δημιουργώντας, παράλληλα με την παραμυθένια, και μια Χριστουγεννιάτικη αίσθηση. 

Σε ευδιάκριτα σημεία σε όλη τη διαδρομή, είτε σαν στολίδια στα κλαδιά των δένδρων είτε σε όμορφα κουτάκια στο έδαφος πλάι στους κορμούς των δένδρων, βρίσκονται όμορφες ζωγραφιές τις οποίες ο επισκέπτης καλείται να αναζητήσει και φεύγοντας από εκεί να τις πάρει μαζί του σαν δώρο για την συμμετοχή του αλλά και σαν ένα αναμνηστικό από το ταξίδι του στον ονειρικό τόπο της «Ονειρούπολης».

-Στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμας φιλοξενείται έως τις 4 Ιανουαρίου η Έκθεση ψηφιδωτού του Δραμινού καλλιτέχνη Στέλιου Αθανασίου.
- Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας φιλοξενείται μέχρι τις 4 Ιανουαρίου Έκθεση Φωτογραφίας της Φιλοτελικής Εταιρείας- Φωτογραφικής Λέσχης με θέμα: «Η παλαιά και σύγχρονη Δράμα».
-Στην πλατεία Ελευθερίας θα γίνεται μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου προβολή του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος «Λογιστικής Ελεγκτικής και Διεθνών Συναλλαγών» του ΤΕΙ Καβάλας.
-Το 10ο Νηπιαγωγείο Δράμας μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της «Ονειρούπολης». Το «ξύλινο κουκλόσπιτο» μπροστά απ’ το Δημαρχείο, μεταμορφώνεται σε παραμυθένιο εργαστήρι, όπου τα παιδιά δημιουργούν μαζί μας με φαντασία και μεράκι πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στολίδια και αναμνηστικά. (Διάρκεια έως 23 Δεκεμβρίου).