30 Ιαν 2015

Καταδικάστηκε γιατρός του Νομού Καβάλας

Γιατρός του Ε.Σ.Υ που εργάζεται στο Νομό Καβάλας καταδικάστηκε χθες στο Τριμελές σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή. Κρίθηκε ένοχος για τη κατηγορία χορήγησης ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.


Με αυτή την απόφαση λήγει κατ’ αρχήν μια υπόθεση του 2010 που ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά, μετά από καταγγελία πολίτη κατά του ΟΓΑ. Η καταγγελία στρέφονταν επίσης και κατά εταιρίας επιθεμάτων, τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς που είναι κατάκοιτοι.

Μετά την καταγγελία ο ΟΓΑ έκανε τη δική του έρευνα, συντάχθηκε πόρισμα κι έτσι η ίδια υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη. Αυτό που το δικαστήριο εξέτασε περισσότερο χθες ήταν αν δύο κατάκοιτοι ασθενείς πήγαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του 2010 στο ίδρυμα όπου εργάζονταν ο γιατρός για να εξεταστούν και να τους χορηγηθούν τα επιθέματα.

Η συνηθισμένη διαδικασία να εκπροσωπούνται από στενά συγγενικά τους πρόσωπα (μιας κι οι άρρωστοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν) μπήκε στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης, ερευνήθηκε αναλυτικά, κατέληξε στην προαναφερθείσα απόφαση.

Κατά το δικαστήριο ή ο γιατρός έπρεπε να εξετάσει τους ασθενείς στην οικία τους ή έπρεπε οι άρρωστοι να μεταφερθούν στο ίδρυμα με ασθενοφόρο.

Η απάντηση που δόθηκε στο δικαστήριο ήταν ότι ο γιατρός γνώριζε τους ασθενείς αφού τους παρακολουθούσε καιρό. Ο γιατρός άσκησε έφεση κι έτσι η υπόθεση θα κριθεί και σε δεύτερο βαθμό.