1 Απρ 2015

Συμφώνησαν o Δήμος Καβάλας κι ο Εμπορικός Σύλλογος για τη Λευκή Νύχτα

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο συνάντηση των εκπροσώπων της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας. Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα της Λευκής Νύχτας που προετοιμάζεται στο κέντρο της πόλης στις 22 Μάη. 


Προκύπτει ότι στις προθέσεις του Εμπορικού Συλλόγου είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων να αρχίσει νωρίς το απόγευμα και να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Σε αυτόν τον σχεδιασμό συμφώνησε και θα συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας. Θα στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια, θα την ενισχύσει και με άλλους τρόπους. Παράδειγμα συμμετοχή τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου, της Φιλαρμονικής κτλ. Από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βασίλης Λεμονίδης, Θόδωρος Μακαρίτης, Χριστόφορος Παπαϊωάννου. Τους υποδέχθηκαν η Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λυχούνας, η Αναστασία Ιωσηφίδου και η Άλκιστης Βλάχου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένει την θετική απάντηση της Τροχαίας για την πεζοδρόμηση εκείνο το απόγευμα και το βράδυ όλης της οδού Ομονοίας από τα παλαιά δικαστήρια ως τον Άγιο Παύλο. Σκοπεύει να μεταφέρει πλησίον της κεντρικής πλατείας σπιτάκια (του Δήμου Καβάλας) προκειμένου αυτά να στεγάσουν τους συλλόγους που θα εμπλακούν στις εκδηλώσεις. Θέλει να βάλει φορητές μπασκέτες επί της οδού Ομονοίας όπου οι μικροί κι οι μεγάλοι θα παίζουν μπάσκετ με αθλητές της Ένωσης. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, σαφώς καλύτερο σε σχέση με πέρσι. Οι προετοιμασίες που άρχισαν εδώ κι έναν μήνα συνεχίζονται θετικά. Όπου ο Εμπορικός Σύλλογος απευθύνεται, ζητώντας βοήθεια, εισπράττει απαντήσεις που τον ικανοποιούν. Ταυτόχρονα χθες η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έδωσε στον κ. Λεμονίδη αντίγραφο του σχεδίου του νέου κανονισμού λειτουργίας των πεζόδρομων. Ο Σύλλογος θα τον στείλει στα μέλη του συνεχίζοντας κι αυτός τη διαδικασία της διαβούλευσης.