20 Μαΐ 2016

To Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας για το σούπερ-μάρκετ «Γουντσίδης»

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας καταγγέλει τις μειώσεις μισθών στις οποίες προχωρά η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ «Γουντσίδης».




Αυτό που γίνεται σήμερα ήταν σχέδιο της εργοδοσίας από τη στιγμή που  πίεσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Η εργοδοσία του «Γουντσίδη» χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με κάθε καπιταλιστή που θέλει να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων στην εργασιακή ζούγκλα που προσπαθεί να επιβάλει. Καυχιέται ότι «μετά από 70 χρόνια δουλειάς η αλυσίδα σούπερμαρκετ Γουντσίδης αποτελεί ένα success story». Είναι ακριβώς το ίδιο success story για το οποίο μιλούν και οι κυβερνήσεις μας. Από τη μία να θάβουν τα δικαιώματά μας και από την άλλη να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Αυτά τα 70 χρόνια δουλειάς, όμως, είναι δουλειά των εργαζόμενων.

Η εργοδοσία καυχιέται επίσης ότι δήθεν σέβεται τις ανάγκες των εργαζομένων της  και δεν ανοίγει τις Κυριακές, θυσιάζοντας τζίρο, κέρδη και πιθανόν πελάτες σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της. Την ίδια στιγμή ανακοινώνει μειώσεις στους μισθούς έχοντας εξασφαλίσει τη μείωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με την υπογραφή ατομικής σύμβασης. Η εργοδοσία ξέρει ότι «η επιχείρηση είναι μια οικονομική μονάδα που από τη φύση της αποσκοπεί στο κέρδος και το όφελος» του καπιταλιστή, κι αυτό είναι που προσπαθεί να κρύψει από τους εργαζόμενους.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους στα σούπερ-μάρκετ και τις αποθήκες του «Γουντσίδη», αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους του νομού, και τους καλούμε να κάνουν στην άκρη τα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία ότι δήθεν πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες «για την ανάκαμψη της οικονομίας», «για να σωθεί η επιχείρηση» κλπ. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η «ανάκαμψη» και η «σωτηρία» των κερδών τους.

Η μόνη ελπίδα των εργαζομένων είναι η οργάνωση τους. Οργάνωση στο ταξικό μας σωματείο για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στη λαίλαπα της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει με κάθε μέσο για να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα.

Κανένας εργαζόμενος να μη δεχτεί άλλη μείωση στο μισθό του, παραπέρα διάλυση των εργασιακών του δικαιωμάτων.

Τα δικαιώματά μας πρέπει εμείς να τα επιβάλλουμε με τον αγώνα μας και την οργάνωσή μας. Να κάνουμε στην άκρη τον συμβιβασμό και την ηττοπάθεια που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, να απαντήσουμε τώρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι τάχα «τα δύσκολα πέρασαν» ενώ την ίδια στιγμή φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νέο νομοσχέδιο που οδηγεί σε νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς!

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 22 Μάη στις 7μμ στην Κ. Πλατεία.

τηλ. 6974054068, 6948612073 | email: sidyped@gmail.com


2 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΟΥΝΤΣΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ .ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΔΡΑΜΙΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΙΡΕΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ .ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΟΥΝΤΣΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.ΛΑΜΟΓΙΑ...... ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΡΑ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΣΤΕ ΕΛΕΟΣ.




ENTONEΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΟΥΝΤΣΙΔΗ Α.Ε.


ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ Facebook KAI ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ:

"Είμαι ο Χρήστος Γουντσίδης ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας Γουντσίδης ΑΕ.
Εκπροσωπώντας την εταιρεία μας δηλώνω ότι η απόφασή μας να ανοίξουμε σήμερα τα καταστήματά μας ήταν λαθεμένη.
Παρασυρθήκαμε από το γεγονός ότι και άλλα πολυκαταστήματα άνοιξαν κανονικά , αλλά παραδεχόμαστε ότι θα έπρεπε σαν Δραμινοί , να δείξουμε μεγαλύτερη ευαισθησία .
Λυπούμαστε γι αυτό και ζητούμε συγνώμη από όλους τους Δραμινούς .

Έχουμε κατ επανάληψη αποδείξει ότι είμαστε κοντά σε κάθε τι Δραμινό , είτε ονομάζετε ΔΟΞΑ είτε ΚΑΟΔ είτε Ονειρούπολη - φεστιβάλ κινηματογράφου - καρναβάλι Χωριστής κλπ κλπ ...βοηθάμε πάντα κάθε εκδήλωση όταν κανένας άλλος δεν συγκινείτε να δώσει για όλα αυτά έστω και ένα ευρώ.
Η σημερινή μας στάση ήταν λάθος το παραδεχόμαστε και ζητάμε συγνώμη έστω και εκ τω υστέρων"